IrisZorg start met Routine Outcome Monitoring via VitalHealth QuestManager

IrisZorg, een organisatie voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang, gaat aan de slag met VitalHealth QuestManager voor de uitvoering van Routine Outcome Monitoring (ROM). IrisZorg heeft gekozen voor de implementatie van QuestManager binnen het Cluster Behandeling en Reclassering. Doel hiervan is om beter inzicht te krijgen in de effectiviteit van de behandeling. Door dit te evalueren samen met de client wil IrisZorg de kwaliteit van de zorg aan clienten verbeteren.

In de afgelopen periode is VitalHealth, in nauwe samenwerking met het projectteam van IrisZorg, bezig geweest met de implementatie van QuestManager. Hierbij is, naast de organisatorische inrichting van het systeem, een koppeling gerealiseerd met het EPD van IrisZorg (USER). Door middel van deze koppeling vinden alle mutaties en registraties van clientgegevens in het bronsysteem (EPD) plaats en worden deze gegevens automatisch doorgestuurd naar QuestManager. Deze logistieke integratie was een belangrijke voorwaarde voor de uitrol binnen IrisZorg.

Pilot
Begin deze maand starten de eerste betrokken behandelaren binnen IrisZorg met de uitvoering van het ROM-proces via VitalHealth QuestManager. Gedurende een maand zal deze pilotgroep werken met QuestManager zodat de inrichting hiervan en het vernieuwde ROM-proces getoetst kan worden in de praktijk. Na deze pilot volgt een evaluatie waarna er een uitrol is naar het gehele cluster.

Lenneke Tielemans, Projectleider ROM bij IrisZorg zegt hierover: ‘De voordelen van QuestManager liggen voor ons in het visueel maken van de behandeleffecten. Een duidelijk en simpel overzicht wat niet alleen prettig is voor de behandelaar maar juist ook voor de patient. Een beter inzicht in de voortgang van de behandeling door eenvoudig uitkomsten van vragenlijsten met elkaar te kunnen vergelijken.’

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen