Meer inzicht in complexiteit van lage rugpijn Print

Array

Shariar Sharifi: The development of novel biodegradable polymeric biomaterials for use in the repair of damaged intervertebral discs
In de westerse geïndustrialiseerde landen komt veel lage rugpijn (LRP) voor. LRP wordt veelal veroorzaakt door verwondingen aan de tussenwervelschijven (IVD), hetzij door kleine scheuren in het buitenste deel ervan, hetzij door uitsteeksels van het binnenste gedeelte ervan. Huidige behandelingen zijn ingewikkeld, niet praktisch en nemen de oorzaak niet weg, maar verlichten alleen de symptomen.

UMCG-promovendus Shariar Sharifi ging op zoek naar mogelijkheden om de oorzaak van LRP aan te pakken, door de schade aan de IVD’s te herstellen. Zijn proefschrift behandelt strategieen op basis van biomateriaal voor het veilig afdichten van een hernia en het inzetten van een tissue engineering construct voor het inheems annulus fibrosus weefsel. De promovendus ontwikkelde en testte vier verschillende soorten resorbeerbare biomaterialen. De resultaten vergroten het inzicht in de complexiteit van LRP. Sharifi brengt de belangrijkste uitdagingen bij het ontwikkelen van strategieen en materialen voor onmiddellijk herstel van de IVD-stabiliteit na een hernia in kaart. Deze bevindingen kunnen onderzoekers helpen bij het ontwerpen van efficientere, op biomaterialen gebaseerde systemen voor behandeling van lage rugpijn.

Datum:10 december 2012

Tijd:12:45

Locatie:Aula Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen

Adres:Broerstraat 5 te Groningen

Promotor:prof.dr. D.W. Grijpma

Curriculum Vitae
Shariar Sharifi (Iran, 1977) studeerde Biomedische Technologie in Teheran. Hij verrichtte zijn onderzoek aan de afdeling Biomedical Engineering van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en binnen het BioMedical Materials program. De titel van zijn proefschrift luidt: “The development of novel biodegradable polymeric biomaterials for use in the repair of damaged intervertebral discs”.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen