Burgemeester doet het licht aan voor Emma

Array

Laat kinderwensen schijnen voor Emma. Onder dit motto vraagt de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC aandacht voor goede zorg voor zieke kinderen. Voor minimaal vijf euro kan iedereen een (virtueel) lichtje laten branden in een grote kerstboom van het kinderziekenhuis.

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, ontsteekt op woensdag 12 december een groot aantal kaarsjes en geeft daarmee het symbolische startschot voor de actie. Daarna mogen de patientjes van het ziekenhuis kleine gekleurde LED-lampjes gooien – het zogeheten :LED throwing – om zo samen een kerstkunstwerk te maken dat symbool staat voor de vervulling van kinderwensen. De opbrengst van de kerstactie gaat naar de Metamorfose, het grootschalige verbouwings- en zorgvernieuwingsproject van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

De Metamorfose is nodig om chronisch zieke kinderen die regelmatig of langdurig in het ziekenhuis zijn opgenomen, een kans te bieden op een zo normaal mogelijk leven. Door verbeteringen in de kindergeneeskunde groeien steeds meer kinderen op met een chronische ziekte. Maar liefst 80 tot 90 procent van de kinderen die twintig jaar geleden zou overlijden, bereikt nu de volwassen leeftijd. In Nederland komt dat neer op 300.000 tot 500.000 chronisch zieke kinderen. In het Emma Kinderziekenhuis AMC komen jaarlijks bijna 50.000 kinderen op de polikliniek en worden ruim 5000 kinderen opgenomen.

De kerstactie van het EKZ/AMC loopt van 1 december 2012 tot 7 januari 2013. Meer informatie kunt u vinden op de speciale kerstwebsite: www.emmakerstwensen.nl
Stichting Steun Emma is in 1967 opgericht om voor het Emma Kinderziekenhuis AMC fondsen te werven voor innovatie en bijzondere voorzieningen gericht op welzijn van de kinderen en hun ouders.

bron:
AMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen