Gratis e-learning Onderzoekswijs.nl voor klinisch onderzoekers vanaf gisteren live

Array

Het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek is een vak. De wet- en regel-geving is uitgebreid en complex. Om hun kennis te verrijken, ontwikkelde de CCMO speciaal voor klinisch onderzoekers de gratis e-learning Onderzoekswijs.nl.  Gisteren presenteerde prof dr Marcel Levi, voorzitter van de raad van bestuur van het AMC Amsterdam, de livegang van Onderzoekswijs.nl.

De CCMO heeft Onderzoekswijs.nl ontwikkeld op basis van veel voorkomende vragen uit de praktijk. Omdat wetenschap, onderzoek en wetgeving voortdurend in ontwikkeling zijn, zal de CCMO deze e-learning steeds up-to-date houden. Onderzoekswijs.nl is zodoende een dynamisch leerinstrument.

De e-learning krijgt ook een rol in de BROK-cursus (Basiscursus Regelgeving & Organisatie voor Klinisch onderzoekers) die de universitaire medische centra aanbieden. UMC’s verplichten onderzoekers om een BROK-cursus te volgen. Het staat medisch-ethische toetsingscommissies (METC’s), ziekenhuizen, researchafdelingen, onderzoeksinstituten, vakbladen en andere media vrij om Onderzoekswijs.nl gratis aan te bieden via een link op de eigen website.

Onderzoekwijs.nl telt nu  zes thema’s: ‘Toetsing verplicht?, ‘Indiening onderzoek’, ‘Multicenteronderzoek’, ‘Uitvoering onderzoek’, ‘SAE’s en SUSARs’ en ‘Overige wet- en regelgeving’. De CCMO vind feedback van de gebruikers belangrijk. Is er behoefte aan meer of andere thema’s in de e-learning, dan zal de CCMO daarop proberen in te spelen. Reacties en opmerkingen zijn dan ook van harte welkom via [email protected] of via de feedbackknoppen in Onderzoekswijs.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen