Meer patientencomfort in nieuw beddenhuis MCH Antoniushove

nieuwbouw beddenhuis Antoniushove
In het eerste kwartaal van 2013 starten de voorbereidingen voor de uitbreiding van MCH Antoniushove in Leidschendam. Op de plek waar nu de parkeerplaatsen en tramhalte zijn, verrijst – naast het huidige gebouw – een nieuw gebouw met op de begane grond hoofdentree, centrale hal, bloedafname, apotheek, huisartsenpraktijk en restaurant. Op de 1e en 2e verdieping komen de verpleegafdelingen met voor het grootste deel ruim opgezette eenpersoonskamers met eigen badkamers. Op de 1e verdieping komt ook een binnentuin. In de kelder en deels op de begane grond komt een parkeergarage. In 2015 moet de nieuwbouw af zijn.

Driekwart van de kamers op de nieuwe verpleegafdelingen worden eenpersoonskamers, voorzien van eigen badkamer, tv, koelkast en wifi. Die privacy voor patienten biedt verschillende voordelen: sneller herstel door betere nachtrust, meer patientgerichtheid bij visite van artsen, minder kans op kruisinfecties. De nieuwe afdelingen komen gunstig te liggen ten opzichte van operatiekamers, intensive care, spoedeisende hulp en radiologie, wat efficiency oplevert. Ook zorgt de nieuwe indeling ervoor dat ’s nachts personeel efficienter kan worden ingezet.

In het eerste kwartaal van 2013 starten de voorbereidende werkzaamheden. Dan wordt de tramhalte (lijn 6 en lijn 19) opgeheven en de parkeerplaats verplaatst: reizigers met de tram kunnen uitstappen bij de halte Leidsenhage aan de Heuvelweg en de ingang voor parkeren komt aan Gruttolaan. Ook de ingang van de Spoedeisende Hulp komt op een andere plek: naast de huidige hoofdingang. Op de plek waar nu het parkeerterrein is, wordt het bouwterrein ingericht.

Voor patienten verandert er niets. Tijdens de verbouwing zijn de verpleegafdelingen nog in het huidige gebouw. Het ziekenhuis is tijdens de nieuwbouw op de normale manier te bereiken. Ook na de verbouwing kunnen mensen in MCH Antoniushove terecht voor algemene ziekenhuiszorg. Er is nog overleg over de bestemming van de ruimtes in het huidige gebouw na de verbouwing. Tijdens de bouwwerkzaamheden is actuele informatie te vinden op www.mchaaglanden.nl/nieuwbouw-Antoniushove

bron: Medisch Centrum Haaglanden
Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen