Oproep VIV tot professionalisering alternatieve zorg heeft succes

Array

Diverse Branche verenigingen en bezoekers van de Internationale Therapeuten beurs doen mee
Onlangs heeft de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) tijdens de Internationale Therapeuten beurs in Apeldoorn een succesvolle oproep gedaan tot een grotere professionalisering van de alternatieve zorg. Voordat deze beurs plaats vond had de VIV al met succes een 20 tal branche verenigingen bereid gevonden zich betreffende dit thema te verenigen.

De misse van de VIV is om een beweging in gang te zetten waarbij we niet meer denken in termen van ziektekosten maar in vitaliteitkunde. De VIV wil een bijdrage leveren om alternatieve geneeskunde te transformeren naar complementaire zorg. Een situatie waarin reguliere zorg nauw samenwerkt met complementaire en informele zorg om tot het beste resultaat te komen voor de client/patient tegen de juiste kosten en met behoud van de menselijke maat.

Hoewel de alternatieve zorg duidelijk in een behoefte voorziet stellen zorgverzekeraars terecht steeds strengere eisen aan de alternatieve zorg. Echter door de versplintering binnen de branche is professionalisering een moeizaam proces. De VIV wil samen met zorgverzekeraars, therapeuten en andere brancheverenigingen tot een verdere professionalisering komen. De VIV laat zich hierbij inspireren door praktijkervaringen uit de fysiotherapie en de geïntegreerde zorg in Duitsland.

Over de VIV
De VIV is in 1999 opgericht en is de beroepsvereniging voor professionele therapeuten, coaches en trainers, die beroepsmatig betrokken zijn bij vitaliteit en deze vorm van complementaire zorg in zijn of haar werkmethodiek integraal benadert. De VIV onderscheidt zich door kwaliteit en professionaliteit van haar leden en organisatie, waarmee zij als gelijkwaardige speler bijdragen aan welzijn en gezondheid in onze maatschappij. De leden werken voor particulieren en/of bedrijven en streven naar vitaliteit op ieder niveau. De VIV zet zich in voor haar leden als kwaliteitskeurmerk, geeft juridische ondersteuning, zorgt voor een hoge kwaliteit nascholing en werkt aan evidence based onderzoek als basis voor complementaire zorg. Kijk voor meer informatie op www.vivnederland.nl

Recente artikelen