Depressie: praten of pillen?

Het is herfst, de dagen worden korter, de wind huilt om het huis; voor veel mensen is dit de tijd waarin de herfstdepressie toeslaat. Deze ‘ziekte’ staat momenteel sterk in de belangstelling, nu in Nederland het aantal mensen dat antidepressiva slikt het miljoen begint te naderen en er tegelijkertijd op de geestelijke gezondheidszorg bezuinigd wordt. Hoe meer er over wordt geschreven, hoe minder de deskundigen het eens lijken te zijn. Wat is een depressie eigenlijk? Is er een duidelijke oorzaak voor aan te geven? En hoe komt het eigenlijk dat zoveel mensen antidepressiva slikken zonder dat daardoor het aantal ‘lijders’ aan deze ziekte substantieel vermindert? Het Science Café Nijmegen organiseert op maandag 10 december een avond over mentale depressie. Jan Spijker, psychiater en bijzonder hoogleraar Chronische Depressie (RU), en Robbert Jan Verkes, eveneens psychiater en klinisch psychofarmacoloog (UMC St Radboud), laten deze avond hun licht schijnen over wat de wetenschap over dit donkere onderwerp te vertellen heeft.
(Debat)
Datum: maandag 10 december 2012
Tijd: van 20:00 tot 22:00
Locatie: Ierse Pub the Shamrock, Smetiusstraat 17 te Nijmegen
Organisator: Stichting Science Cafe Nijmegen
Spreker: Jan Spijker (RU & Pro Persona) en Robbert Jan Verkes (UMC St. Radboud & Pro Persona)
Meepraten kan!
[email protected]efoon024 354 2262Aanmelden
gratis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen