Hoog vrijwillig eigen risico niet populair

Array

Steeds vaker worden zorgverzekeringen aangeboden met een hoog vrijwillig eigen risico. Dit is voor de verzekeraars een middel om aandacht te trekken en voor de consument een manier om de premie van de zorgverzekering wat te drukken. PMA, de grootste aanbieder van (collectieve) verzekeringen, constateert echter dat maar liefst 96% van haar nieuwe verzekerden kiest voor 0 euro vrijwillig eigen risico.

Mogelijk zijn de financiele lasten die gepaard gaan met een maximaal vrijwillig eigen risico (850 euro per volwassene) voor een gemiddeld gezin niet meer te dragen. Uit recent onderzoek van het Nibud bleek eerder al dat vele gezinnen moeite hebben om rond te komen waardoor er geen geld overblijft om apart te zetten.

Een positieve ontwikkeling is dat steeds meer mensen kiezen voor het online overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Binnen de groep 65 plus is er maar liefst een toename van 30% bij de online aanvragen. Er zijn zelfs online aanmeldingen van mensen boven de 90 jaar. Hieruit blijkt dat ook senioren steeds vertrouwder raken op de digitale snelweg.

De verwachting is dat komende weken weer duizenden mensen gaan overstappen naar de goedkope PMA zorgverzekering. Het advies voor consumenten is dan ook: Begeef u niet op glad ijs door een te hoog vrijwillig eigen risico te kiezen.
Dit is een origineel bericht van PMA Groep

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen