Twee keer zoveel Nederlanders durven hoger eigen risico aan

Array

Consumenten zijn massaal op zoek naar een goedkopere zorgverzekering. Op allerlei manieren proberen zij de premies van hun zorgverzekering te drukken. Dit blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl. Meer mensen kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico om hun premie te verlagen. In 2011 durfde nog maar 5,6% zijn eigen risico te verhogen. Inmiddels is dit percentage opgelopen tot 11,75%. Op jaarbasis levert dit een premiekorting op tot ruim 300 euro.

Mensen die nu hun eigen risico niet gebruiken, verwachten dat in 2013 door de verhoging naar 350 euro al helemaal niet te doen. De premiekorting die ze met de vrijwillige verhoging van hun eigen risico krijgen, is dus eigenlijk een soort spaarpotje voor onverwachte zorgkosten, zegt Erik Hordijk, directeur

Alleen basisverzekering
Meer mensen kiezen in 2013 alleen voor een basisverzekering. Vorig jaar koos nog 6% alleen een basisverzekering. Nu zien we dat al 11% deze keuze maakt. We zien daarnaast vooral dat consumenten overwegen de tandartsverzekering  te schrappen of niet meer te kiezen voor een vergoeding voor de fysiotherapeut.

Goedkopere internetpolis
50% van de mensen vraagt een offerte aan voor een goedkopere verzekering of internetverzekering.  Vooral de internetpolissen van CZ direct en Bewuzt zijn in trek. Ook bij de verzekeraars die dit jaar voor het eerst een internetverzekering aanbieden onder dezelfde naam zien we deze verschuiving. Zo is bij De Friesland 70% van de aangevraagde offertes een online polis.

Erik Hordijk: ‘Dit is een logische ontwikkeling, want het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering is 318 euro. Door goed te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere basisverzekering, kunnen mensen dus nog eens honderden euro’s besparen.’

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen