Golden Jubilee National Hospital heeft de eerste unicondylaire vervangingsingreep van het kniegewricht met NavioPFS uitgevoerd

Array

Blue Belt Technologies, Inc. kondigt de eerste unicondylaire vervangingsprocedure van het kniegewricht met NavioPFSâ„¢ aan. De ingreep heeft plaatsgevonden in Glasgow, Schotland op 6 december 2012. Dr. Fred Picard heeft op succesvolle wijze de operatie uitgevoerd met behulp van het NavioPFS-operatiesysteem. Dr. Picard is een erkend orthopedist en winnaar van de Muller Award, die wordt uitgereikt door de Internationale CAOS-vereniging (Computer Assisted Orthopaedic Surgery, door computers geassisteerde orthopedische ingrepen).

Het NavioPFS-operatiesysteem is een slim instrument voorzien van robotbedieningselementen, intraoperatieve implantatieplanning en 3D-visualisatie en -navigatie voor de chirurg bij de behandeling van knieartrose. De NavioPFS maakt gebruik van eigendomsrechtelijk beschermde software en gepatenteerde robottechnologie bij het plannen en uitvoeren van precisieresectie van bot, zodat de UKR-implantaten optimaal kunnen worden aangebracht.
Na het voltooien van de operatie had Dr. Picard het volgende te melden: “Het NavioPFS-systeem heeft mijn verwachtingen overtroffen bij het uitvoeren van de nauwkeurige implantatie die vereist is bij een unicondylaire vervangingsingreep van het kniegewricht. Ik was uitermate tevreden om kennis te maken met deze technologie in het Golden Jubilee-ziekenhuis.”

Het Golden Jubilee-ziekenhuis is een erkend nationaal gewrichtscentrum in Schotland dat gespecialiseerd is in orthopedie, cardiologie, oogheelkunde en chirurgie in het algemeen. Het Golden Jubilee-ziekenhuis is verantwoordelijk voor tot wel 25% van het aantal orthopedische ingrepen (artroplastiek) in Schotland en betekent een uitstekende kans om andere gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Europa kennis te laten maken met NavioPFS-systeem.

In een reactie op de procedure zei Eric B. Timko, President en CEO van Blue Belt Technologies, het volgende: “We zien reikhalzend uit naar de volgende fase in de samenwerking met Dr. Picard en het Golden Jubilee-ziekenhuis. Steeds meer chirurgen worden getraind in het NavioPFS-systeem en beginnen het te gebruiken bij de behandeling van patienten met unicompartimentele artrose. Wij zijn van mening dat het NavioPFS-systeem een nauwkeurige en herhaalbare techniek vertegenwoordigt voor het uitvoeren van een traditioneel zeer gecompliceerde ingreep. De technologie is voor een betaalbare prijs beschikbaar in elke geografische regio en voor elke ziekenhuisinstelling.”

Blue Belt Technologies, Inc.
Blue Belt Technologies, Inc. werkt aan de nieuwe generatie ‘slimme’ chirurgische instrumenten met precisierobotica voor gebruik in orthopedische ingrepen en later andere chirurgische velden, waaronder neurochirurgie, wervelkolomaandoeningen en otorinolaryngologie (ORL). Het NavioPFS-systeem van het bedrijf maakt gebruik van gepatenteerde technologie om nauwkeurige robothandelingen voor chirurgen beschikbaar te maken via een intelligent, draagbaar, door een computer geassisteerd instrument voor het snijden van bot. Dankzij het NavioPFS-systeem beschikt de chirurg over extra veiligheid en meer nauwkeurigheid bij het uitvoeren van vormgevingstaken van botten met behulp van minimaal invasieve insnijdingen.
BLUE BELT TECHNOLOGIES, INC.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen