Concert ‘Nu Zijt Wellecome’ in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Op zondag 23 december vindt om 15:00 uur het vijftiende concert in de kapel van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis plaats. Het concert bestaat uit liederen gezongen door het JBZ-koor onder leiding van dirigent/organist Jos van Erp en muziekstukken gespeeld door het saxofoonkwartet Aequilibre.

Het concert dat de titel ‘Nu Zijt Wellecome’  heeft gekregen, staat in het teken van de Advent, de voorbereiding op het Kerstfeest.  Het koor wordt begeleid door de musici Jolande van Erp (piano/orgel), Edward van Erp (viool) en Antonie van Erp (snare drum).  Patienten en bezoekers zijn van harte welkom bij dit concert.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuiskoor is de opvolger van het voormalige Groot Ziekengasthuiskoor, dat 95 jaar heeft bestaan.  Na het betrekken van de nieuwbouw is dat koor opgeheven en is een aantal zangers en zangeressen doorgegaan onder de naam JBZ-koor. Het JBZ-koor bestaat momenteel uit 12 leden en staat onder leiding van dirigent/organist Jos van Erp. Drie zondagen per maand luistert het koor de eredienst in de ziekenhuiskapel op. In de liturgische vieringen staat voornamelijk de volkszang central, maar het koor heeft ook een bescheiden eigen repertoire.

Het saxofoonkwartet Aequilibre werd in 1996 opgericht in Den Dungen en is voortgekomen uit het lokale Harmonieorkest. De naam van het kwartet staat voor balans en evenwicht. Balans is niet alleen van toepassing op de klankharmonie van het ensemble, maar ook op de samenstelling (2 dames en 2 heren) en op het muziekrepertoire van zowel klassieke als jazzmuziek. Aequilibre bestaat uit: Bianca van Schijndel-Catsburg (sopraansaxofoon), Huibert Crijns (altsaxofoon), Nel van Driel (tenorsaxofoon) en Berry van Schijndel (baritonsaxofoon).

Onder de noemer ‘Muziek in de kapel’ organiseert de dienst Geestelijke Verzorging samen met de kunstcommissie concerten in de kapel. De kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. De orgelconcerten komen tot stand samen met de Brabantse Orgelfederatie.

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun ervaringen met behulp van muziek. De concerten in de kapel zijn toegankelijk voor patienten en hun bezoekers, maar ook medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Voor meer informatie over dit bijzondere concert en aanmelding, kijk op www.jbz.nl/concerten. Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen