Mantelzorgers voorbereiden op dementie

Array

Het Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op woensdag 12 december aanstaande in het academisch ziekenhuis Maastricht heeft als titel ‘Mantelzorg bij Dementie’ en vindt plaats van 19.00 – 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het azM. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Partners en mantelzorgers voorbereiden op dementie
Inleiders deze avond zijn Sonja Vlaming (Mantelzorgconsulent, Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis, Zuidelijk zuid-Limburg) en drs. Lizzy Boots (Onderzoeker afdeling Psychiatrie en Neuropsychologie, Universiteit Maastricht).

Dialoog rond dementie
Tijdens de laatste Dialogen van het jaar zal Lizzy Boots u meenemen in haar promotieproject rondom mantelzorgers: de zogeheten ‘PrepAD studie’ (Prepare for Alzheimer Dementia). Het onderzoek richt zich op het voorbereiden van de partners van patienten die nog in een vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer zitten.

Steunpunt Mantelzorg
Sonja Vlaming zal vertellen wat het Steunpunt Mantelzorg allemaal kan betekenen voor mantelzorgers van mensen met dementie. Hiertoe zal ze de dialoog aangaan met een ervaringsdeskundige op dit gebied.

Boek
Tijdens deze ‘Dialooog rond dementie’ wordt ook het boek Kleinschalig wonen niet automatisch betere zorgvoorziening voor dementerende van dr. Hilde Verbeek gepresenteerd.
De auteur, als onderzoeker verbonden aan het Maastricht UMC+, is zelf aanwezig en zal ook een korte toelichting op haar  haar geven.

Informatie Maastricht UMC+
Voor meer informatie over het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+): www.mumc.nl, www.mumc.tv en de Health Foundation Limburg.

Bron: AZM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen