Tandartsverzekering voor hockeyers, boksers en pechvogels

De nieuwe verzekeraar JOOiN brengt een tandartsverzekering op de markt die gericht is op het vergoeden van onverwacht hoge tandartskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trauma door een hockeyongeluk waarbij een tand moet worden vervangen voor een implantaat, of waarbij een aantal kronen op de voortanden moeten worden gezet.

De verzekering kan ook worden gebruikt voor “reguliere” tandartszorg. De verzekering is anders ingericht dan gebruikelijke tandartsverzekeringen. Er geldt wel een gemaximaliseerde vergoeding van 100 euro voor reguliere preventieve tandartskosten, zoals controles, foto’s en tandsteenverwijdering. Echter voor behandelingen dient u de eerste 500 euro zelf te betalen. Verdere kosten tot een bedrag van maximaal 2250 euro, worden betaald door de verzekeraar.

Het is vervolgens ook mogelijk om de traumavergoeding te verhogen met een door u te bepalen extra inleg, vanaf 1 euro per maand. Het is ook mogelijk om deze ongevallen verzekering enkel af te sluiten voor een vergoeding bij trauma.

Bij regelmatige tandartskosten is een reguliere tandartsverzekering, met bijvoorbeeld 100% dekking interessanter. Echter, voor volwassenen met een gezond gebit die risicovolle sporten beoefenen kan deze verzekering een interessante optie zijn.

Vergelijkmondzorg.nl

Recente artikelen