Terugblik donor en patiënt live niertransplantatie in Studio MAX Live

De donor en ontvanger van de niertransplantatie die door MAX 31 oktober jl. live vanuit het AMC in Amsterdam werd uitgezonden zijn dinsdag 11 december te gast in Studio MAX Live. Aan Myrna Goosen en Frank du Mosch vertellen de dames voor het eerst over hun ervaringen en onderstrepen ze het belang van transplantaties met een levende donor.

De levende donor is een goede vriendin van de patient en stond geheel belangeloos één van haar nieren af. Vanuit het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam werd deze operatie live in beeld gebracht. De operatie werd uitgevoerd door vaat- en transplantatiechirurg dr. Mirza Idu en zijn team.

In 2011 ondergingen in Nederland 860 mensen een niertransplantatie. Daarbij werd bij 440 operaties gebruik gemaakt van een levende donor.

Operatie Live werd geproduceerd door Palm Plus.
Over Studio MAX Live
Studio MAX Live bekijkt de actualiteit met andere ogen. Myrna Goossen en Frank du Mosch ontvangen hoofdrolspelers uit het nieuws en praten met mensen die door de actualiteit zijn geraakt of geïnspireerd. Studio MAX Live gaat de straat op, het koffiehuis in en zoekt naar raakvlakken tussen heden en verleden. Naast dagelijkse nieuwsgasten is er ook veel ruimte voor humor, entertainment en buitenlands nieuws.

MAX: Studio MAX Live
Presentatie: Myrna Goossen en Frank du Mosch
Dinsdag 11 december 2012, van 12.15 – 13.35 uur op NED 1
Met om 13.00 uur het NOS Journaal
www.studiomaxlive.nl
Dit is een origineel bericht van Omroep MAX
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen