Ketenzorg prioriteit op zorgagenda

Ketenzorg stond al op de politieke agenda maar is in het huidige regeerakkoord één van de prioriteiten in de zorg. Kabinet Rutte ll gaat verder met het bevorderen van (regionale) samenwerking tussen zorgaanbieders. Dit betekent een concentratie van de duurdere complexe en acute zorg, terwijl de basiszorg zo dicht mogelijk bij de patient moet komen. Tweedelijnszorg wordt deels vervangen door de eerste lijn, doorverwijzingen worden teruggedrongen en chronische zorg in de eerste lijn wordt de komende jaren extra bevorderd.

Het pakket van maatregelen legt volgens VVD en PVDA het fundament voor een structuur van sterke eerste- en anderhalvelijnszorg, dicht bij de mensen en met de huisarts in een sleutelrol. In de Masterclass Geïntegreerde Eerstelijnszorg die 9 januari 2013 start wordt veel kennis overgebracht en gedeeld over onder meer de bekostiging van nieuwe ontwikkelingen in de eerste lijn. Bent u geïnteresseerd in deze ontwikkelingen, schrijf dan in voor deze boeiende masterclass, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Lees meer.

Bron: UMC Utrecht Julius Academy

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen