Meld u aan voor de Advanced Course Research Ethics van 28 februari t/m 11 april 2013

Array

Om de gezondheid en het welbevinden van mensen te bevorderen wordt aan mensen gevraagd aan medisch onderzoek mee te doen. Deze deelname roep een aantal ethische vragen op zoals: “hoe verantwoorden we de inzet van mensen voor wetenschappelijke doeleinden?”, “hoe wegen we risico’s en voordelen tegen elkaar af en hoe bewaken we de wetenschappelijke integriteit?”.

Deze vragen worden behandeld in de derde cursus Research Ethics voor artsen, epidemiologie onderzoekers, leden van METC’s en andere professionals met een academische belangstelling voor ethische problematiek en onderzoek waaraan mensen deelnemen. Heeft u belangstelling voor deze cursus die in het Engels wordt gegeven bekijk de brochure op de website en schrijf in. Lees meer

Bron: UMC Utrecht Julius Academy

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen