Frye stipendia voor tien veelbelovende vrouwelijke onderzoekers

Array

Tien veelbelovende vrouwelijke onderzoekers ontvingen dinsdag 11 december, van de Radboud Universiteit Nijmegen een Frye-stipendium. Daarbij zitten twee onderzoekers van de medische faculteit: Sandra Heskamp en Nynke Scherpbier-de Haan.

Het is de tweeenentwintigste keer dat het college van bestuur van de Nijmeegse universiteit deze stipendia uitreikt.

Het stipendium is vernoemd naar dr. I.B.M. Frye, in 1953 een van de eerste vrouwelijke wetenschappelijk medewerkers aan de Radboud Universiteit. De toelagen hebben tot doel vrouwelijke promovendi aan te moedigen om hun wetenschappelijke loopbaan na de voltooiing van hun proefschrift voort te zetten. De stipendia bedragen 3500 euro per persoon.

Sandra Heskamp doet biomedisch onderzoek naar receptor imaging, een techniek om behandeling van patienten met borstkanker te verbeteren. Haar stipendium zal ze inzetten voor een onderzoeksstage aan het Paul Scherer Institut in Villingen, Zwitserland.

Nynke Scherpbier doet onderzoek naar de organisatie en kwaliteit van zorg voor patienten met chronische nierschade in de eerste lijn. Met haar stipendium wil ze naar de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde in Oxford om zich te verdiepen in de dataverzameling en -registratie en een boost te geven aan kennisuitwisseling met de Eerstelijnsgeneeskunde Nijmegen.

bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen