Mundipharma Pharmaceuticals treedt toe tot Long Alliantie Nederland

Persbericht van Long Alliantie Nederland
Mundipharma Pharmaceuticals is als 35ste lid toegetreden tot de Long Alliantie Nederland (LAN). De LAN is de federatieve vereniging in Nederland op het gebied van chronische longziekten. De vereniging heeft als doel het verbeteren van de integrale zorg en een goede preventie voor de een miljoen Nederlanders met een chronische longziekte, waaronder astma.

Therapietrouw belangrijk aandachtspunt
Bas Pieterse, algemeen directeur van Mundipharma, stipt een voornaam aandachtspunt aan: “Uit onderzoek1 blijkt dat astmapatienten minder therapietrouw zijn dan patienten met een andere chronische aandoening. Het verhogen van de therapietrouw is daarom een belangrijk aandachtspunt bij het verbeteren van de integrale zorg. Ik ben ervan overtuigd dat door onze samenwerking patienten trouwer zullen worden aan hun therapie. Daarmee zal het welzijn van de patienten verbeteren.”

De LAN is verheugd dat Mundipharma is toegetreden tot de LAN. Prof. dr. Reinout van Schilfgaarde, voorzitter van de LAN: “De LAN wil zijn doelen bereiken door synergie tussen de activiteiten van de leden. Door de toetreding van Mundipharma kunnen we de kwaliteit van leven van mensen met chronische longaandoeningen verder verbeteren”.

Chronische longpatienten in Nederland
In Nederland heeft ruim een miljoen mensen een chronische longziekte, zoals astma, COPD, cystic fibrosis, longfibrose, pulmonale hypertensie en sarcoïdose. De verwachting is dat het aantal longpatienten fors gaat toenemen. Veel chronische longpatienten hebben een verminderde kwaliteit van leven. Jaarlijks overlijden circa 23.000 mensen als gevolg van een longaandoening. Bij veel chronische ziekten neemt het aantal sterfgevallen af, maar bij chronische longaandoeningen is juist sprake van een toename.

bron: APS
Nieuwsbank