Promotie: Ontstoken netvlies bij veel maculapatienten

Bij veel macula- patienten is sprake van een sluimerende chronische ontsteking aan de achterkant van het netvlies.

Deze bevinding van Dominique Baas helpt bij de zoektocht naar nieuwe therapieen voor deze aandoening, zoals gentherapie. Ook toonde Baas aan dat er verschillen in genetisch risico bestaan tussen de populatie van macula-degeneratie-patienten uit Europa en die uit de Verenigde Staten.

Macula-degeneratie is aantasting van de gele vlek in het netvlies waardoor het gezichtsvermogen wordt aangetast, meestal op latere leeftijd. Baas keek in een groep van vierduizend personen naar genetische overeenkomsten en verschillen tussen de patienten.

Promotie  18 dec. 2012  12:00 uur

Ontstoken netvlies bij veel macula- patienten

Mw. D.C. Baas: Genetic Studies of Age-Related Macular Degeneration. Promotor is dhr. prof. dr. A.A.B. Bergen.

* Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam

(020) 525 2362

Deelname

Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting