‘Psychiatrie bij nacht en ontij’

Array

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Willem Gotink verzamelde samen met V&VN SPV 25 aangrijpende verhalen van zijn collega’s uit de crisisdienst in de ggz. Op 10 december verscheen het boek Psychiatrie bij nacht en ontij.

Psychische problemen kunnen niet altijd wachten tot de eerstvolgende werkdag of tot het einde van de wachtlijst. Soms is haast geboden. Daarom hebben ggz-instellingen een crisisdienst die op korte termijn mensen kan ontvangen of thuis bezoeken. Ruim de helft van de mensen die er werken zijn SPV (sociaal psychiatrisch verpleegkundige). Hun werk is intensief en boeiend: zij moeten kennis van zaken hebben, flexibel, daadkrachtig en stressbestendig zijn en beschikken over improvisatie- en incasseringsvermogen. De 25 verhalen in dit boek geven een levendig en toegankelijk beeld van de problemen en dilemma’s waarmee deze SPV-en en hun collega’s te maken krijgen. Het boek is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat zich allemaal afspeelt, daar op die bijzondere en dynamische afdeling, of bij zo’n huisbezoek in het holst van de nacht.

Auteur Willem Gotink is zelfstandig SPV en socioloog. Samen met V&VN SPV verzamelde hij de verhalen bij zijn collega’s.

Ben jij ook sociaal psychiatrisch verpleegkundige, word dan lid van V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen