Risico’s beperken van dikke-darm- en endeldarmoperaties

Titel promotie Perioperative care in colorectal surgery
Beschrijving
Pascal Teeuwen onderzocht hoe risico’s van dikke-darm- en endeldarmoperaties gereduceerd kunnen worden. Hij evalueerde de effecten van het programma Enhanced Recovery After Surgery. Pijnstilling, snelle mobilisatie en hervatten van het normale dieet zijn de speerpunten van dit programma.Uit Teeuwen’s onderzoek blijkt dat het programma gunstige effecten heeft. Het leidt tot minder postoperatieve complicaties en een verkorte opnameduur na de operatie. Extra aandacht is er in het onderzoek voor het overmatig toedienen van vocht in de perioperatieve fase, iets dat wordt geassocieerd met het optreden van complicaties.

Biografie
Pascal Teeuwen (Reuver, 1980) studeerde Geneeskunde in Nijmegen. Bovenstaand onderzoek verrichtte hij op de afdeling Heelkunde van het UMC St Radboud. Hij volgt momenteel in het Rijnstate Ziekenhuis het laatste jaar van de opleiding tot chirurg.

donderdag 13 december 2012
Tijd 10:30
Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus de heer drs. P.H.E. Teeuwen
Promotors prof. dr. R,P. Bleichrodt
Copromotors dr. A.J.A. Bremers

bron: Radboud Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen