Sceptische huisartsen uit Rijssen starten met Keten Informatie Systeem

Array

De Coöperatie Rijssense Huisartsen bestaat uit veertien huisartsen die samen zorg bieden aan circa 28.000 patienten in de regio Rijssen en allemaal gebruik maken van het huisartsinformatiesysteem (HIS) van MIRA. Begin dit jaar is gestart met de implementatie van het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS) om de ketenzorgprogramma’s beter te ondersteunen.

De aanvankelijk sceptische huisartsen uit Rijssen zien inmiddels in toenemende mate de voordelen van het VitalHealth KIS en de effecten die dit heeft op de zorg voor de Diabetes patienten. De Coöperatie Rijssense Huisartsen werkt met een vijftal andere coöperaties in de regio samen onder de naam FEA (Federatie Eerstelijnszorg Almelo e.o.). De andere coöperaties maken al een aantal jaar gebruik van het VitalHealth KIS. Belangrijke voorwaarde voor de start met het VitalHealth KIS was de tweezijdige koppeling met het HIS van MIRA waardoor gegevens vanuit MIRA automatisch worden ingelezen in het VitalHealth KIS en vervolgens worden teruggekoppeld, aan de juiste episodes, in het HIS.

Vervolgstappen
In het achterliggende jaar is een aantal aanpassingen in het VitalHealth KIS doorgevoerd, waardoor het nog beter aansluit bij de manier van werken van de Rijssense Cooperatie. Vooral de eenvoudige rapportage en de goede samenwerking met de consultants van VitalHealth wordt gewaardeerd. Inmiddels is ook de eerste praktijk gestart met de module COPD van het VitalHealth KIS en staat zelfmanagement op de planning. Voorwaarde voor de start van uitrol met COPD voor de Rijssense huisartsen was een koppeling met de spirometer van CareFusion.

Voorzitter Coöperatie Rijssense Huisartsen J.D. van der Leun over de samenwerking: ‘Onze aanvankelijke scepsis veranderde in waardering door de constructieve, flexibele en oplossingsgerichte opstelling van de consultants van VitalHealth. Zij reageren snel en adequaat bij vragen of problemen en hebben een oplossing die rekening houdt met de wensen van de gebruiker.’

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen