Goed eten van levensbelang voor chronisch zieke kinderen

Array

Een chronisch ziek kind kan stress opleveren aan tafel, omdat het moe is, niet wil eten of een ingewikkeld dieet heeft. En dat terwijl goed eten zo belangrijk is! Stichting De Kenniskeuken maakte daarom het boekje ‘Samen Eten’, als hulp voor ouders van chronisch zieke kinderen. Met tips en lekkere recepten. De opbrengst van het boek gaat naar de stichting voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten.

Goed eten is natuurlijk belangrijk, voor elk kind in de groei. Maar als je kind (chronisch) ziek is, wordt eten nóg belangrijker. Gezonde voeding kan ervoor zorgen dat een kind – ondanks de ziekte – toch goed blijft groeien en genoeg energie heeft voor leren en spelen. Maar hoe zorg je dat een ziek kind goed blijft eten?

Het boek ‘Samen Eten’ van Stichting De Kenniskeuken staat vol recepten die kinderen lekker vinden en makkelijk aangepast kunnen worden aan het dieet van je kind. De tips en recepten zijn verzameld in nauwe samenwerking met de medewerkers en koks van de Albert Schweitzerschool in Haarlem. Op deze school voor Langdurig Zieke Kinderen wordt elke dag gekookt. Men weet daar precies hoe je chronisch zieke kinderen goed aan het eten krijgt.

Kook en eet mee, want de recepten in dit boek zijn vooral heel erg lekker!

‘Samen Eten’ is geschreven door dietist/journalist Karine Hoenderdos, in samenwerking met de Albert Schweitzerschool. Het boek is voor € 8,95 (exclusief verzendkosten) te bestellen op www.dekenniskeuken.nl.

 

Stichting De Kenniskeuken is een initiatief van InnovatieNetwerk (denk- en doetank van het ministerie van EZ). Deze stichting heeft tot doel om kennis over goede voeding voor chronische zieke kinderen te ontwikkelen en te ontsluiten. Praktische kennis van twee LZK-scholen met een eigen maaltijdvoorziening wordt gecombineerd met wetenschappelijke kennis van artsen en voedingskundigen. De Kenniskeuken heeft zijn eerste producten afgeleverd. In de eerste plaats is de website www.dekenniskeuken.nl deze week gelanceerd. Hierop valt te lezen wat De Kenniskeuken wil en doet en zullen ook de verschillende producten worden gepubliceerd. In de tweede plaats is het boekje ‘Samen eten’ gepubliceerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen