Eerste nationale Week van Zorg en Welzijn 2013

Array

Eerste nationale Week van Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maart 2013. Kom kijken in het hart van zorg en welzijn
Zoetermeer – Van 11 tot en met 16 maart 2013 vindt de eerste nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Honderden zorg- en welzijnorganisaties in het hele land openen deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector gedaan wordt.

Het is dé mogelijkheid om te laten zien hoe het er in een opvangcentrum of verzorgingshuis precies aan toe gaat, welke geavanceerde technieken er in een ziekenhuis gebruikt worden en hoe leuk, uitdagend en vooral belangrijk het werk in de zorg en welzijn is. Het kan allemaal tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn.

Voor jong en oud
De meest uiteenlopende zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land organiseren deze week tal van activiteiten voor jong en oud. Waarom? Nou, omdat ze trots zijn op het werk dat zij doen! Van het verzorgingshuis waar je oma verzorgd wordt, tot de kinderopvang bij jou om de hoek, tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn laten al deze organisaties zichzelf zien en horen én laten zij jou ervaren wat zorg en welzijn in Nederland betekent.

Zorg dat je er bij bent
De nationale Week van Zorg en Welzijn is het vervolg op de zeer succesvolle Open Dag van Zorg en Welzijn. Een sinds 2000 jaarlijks terugkerende open dag op de derde zaterdag van maart. Vorig jaar brachten er die dag maar liefst 700.000 mensen een bezoek aan zo’n 1350 locaties. De verwachting voor dit jaar is dan ook dat er tijdens de eerste nationale Week van Zorg en Welzijn van 2013 nog veel meer bezoekers zullen zijn. Het Nederlandse publiek nodigen we ook dit jaar uit met de kreet: ‘Kom kijken in het hart van zorg en welzijn’, en die uitnodiging geldt natuurlijk namens alle zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland.

Zing mee voor de zorg
Om aandacht te vragen voor de allereerste nationale Week van Zorg en Welzijn componeert muziekproducer Eric van Tijn een speciaal campagnelied. Met dit lied dat door een tweetal bekende artiesten gezongen wordt, vragen zij aandacht voor zorg en welzijn en hopen zij vooral jongeren op de been te brengen voor een bezoek aan een zorg- of welzijnsorganisatie tijdens de Week.

Aanmelden
De nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van RegioPlus om het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Daarnaast komen er ook veel bezoekers naar de open dag vanwege een interesse in een opleiding, studie of baan in de sector. RegioPlus is het landelijk dekkend samenwerkingsverband van de zeventien regionale werkgeversorganisaties in de sector. Ga voor deelname aan de week naar www.weekvanzorgenwelzijn.nl en volg ons op Twitter met @WeekZorgWelzijn via #WZW2013.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen