Maasstad Ziekenhuis voldoet aan criteria van verzekeraars

Array

Het Maasstad Ziekenhuis heeft deze maand het TopZorg predikaat ontvangen van Menzis voor de behandeling van darmkanker en prostaatkanker. Deze predikaten gelden van 2013 tot en met 2014. Daarnaast heeft CZ laten weten dat het ziekenhuis voldoet aan alle gestelde criteria voor de aandoeningen waarop zij selectief inkoopt. Voor onze zorg rond obesitas en borstkanker wordt het Maasstad Ziekenhuis door CZ zelfs aanbevolen.

TopZorg voor de behandeling van darmkanker
Bij het toekennen van TopZorg heeft Menzis naast criteria voor medische kwaliteit vooral de wensen van de patient als uitgangspunt genomen. Wij bieden patienten de mogelijkheid voor psychosociale ondersteuning in de vorm van maatschappelijk werk, psycholoog of geestelijk verzorger. Tevens adviseren wij onze patienten over de mogelijkheden voor nazorg, voorlichting en lotgenotencontact in de regio.

TopZorg voor onze behandeling van prostaatkanker
Het Maasstad Ziekenhuis heeft het TopZorg predikaat voor prostaatkanker ontvangen, vanwege de ervaring van onze specialisten (meeste robot geassisteerde prostaatoperaties in Nederland) en daarnaast voldoet het Maasstad Ziekenhuis ook aan alle voorwaarden die de Patientfederatie en de vakvereniging stelt aan goede prostaatkanker zorg. Te denken valt hierbij aan één vast aanspreekpunt voor de patient en een gespecialiseerd verpleegkundige die betrokken is bij de zorg en psychosociale zorg biedt.

Selectieve inkoop door CZ bij Maasstad Ziekenhuis
Zorgverzekeraar CZ geeft de voorkeur aan het Maasstad Ziekenhuis voor de behandeling van blaasverwijdering, vaataandoeningen, borstkanker, darmkanker en obesitas. Van deze behandelingen staat de kwaliteit van zorg voor borstkanker en obesitas in het Maasstad Ziekenhuis in categorie 1 bij CZ.

“De objectieve beoordeling van zorgverzekeraars over de kwaliteit van zorg is belangrijk voor de patient en helpt hem of haar hopelijk bij het maken van keuzes. Wij zijn trots op de erkenning van zorgverzekeraars voor de kwaliteit van onze dienstverlening”, aldus Anton Westerlaken, voorzitter Raad van Bestuur Maasstad Ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen