Metaal in mosselen en sla

Array

Interacties tussen metalen en biologische liganden bepalen de accumulatie (ophoping) en toxiciteit van die metalen. Biologische liganden zijn moleculen of ionen met een vrij elektronenpaar dat een binding kan vormen met een metaal(ion). Die binding beïnvloedt de toxiciteit van het metaal. In haar proefschrift bestudeert Yen Le interacties tussen metalen en biologische liganden en doet zij  voorspellingen over de accumulatie en toxiciteit van metalen in biologische soorten.
Vaak worden de interacties met liganden niet meegenomen in de risicobeoordeling van toxiciteit. Het promotieonderzoek van Yen Le doet dat wel, en bestudeert de accumulatie en toxiciteit van metalen in verschillende specifieke soorten zoals sla en mosselen beter te voorspellen. De resultaten laten zien dat deze benadering de risicobeoordeling in belangrijke mate kan verbeteren.
Biografie
T.T. Yen Le (Vietnam, 1985) studeerde Environmental sciences aan Hanoi University of Sciences en Radboud Universiteit Nijmegen. Haar promotieonderzoek deed zij binnen de afdeling Environmental sciences van het Institute for Water and Wetland Research (IWWR). Momenteel is zij junior onderzoeker binnen dezelfde afdeling.

Datum: donderdag 20 december 2012
Tijd: 10:00
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Promovendus: mevrouw T.T. Yen Le
Promotors: prof. dr. ir. A.J. Hendriks, prof. dr. ir. W.J.G.M. Peijnenburg
Copromotors: dr. R.S.E.W. Leuven, dr. M.G. Vijver
Titel promotie:
Modelling bioaccumulation and toxicity of metal mixtures

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen