Personeel Langeland Ziekenhuis krijgt slechts half salaris in december

Array

Het personeel van het in financiele moeilijkheden verkerende Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer krijgt over december maar de helft van het salaris betaald. De andere helft volgt in januari.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis wordt de eindejaarsuitkering wel gewoon uitbetaald en komt het tweede deel van het loon in januari. ‘Het is een maatregel die het bestuur niet graag neemt, maar het moest wel. Een volledig salaris betalen en de eindejaarsuitkering erbovenop, dat trekken we nu niet,’ aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.
Vakbond
Woordvoerder Mark Froklage van de vakbond NU’91 is ontstemd over het nieuws. Wij waren de afgelopen weken in goed overleg, maar dit nieuws kregen we ineens meegedeeld. We hebben nog alternatieven aangedragen, maar dit was gewoon de beslissing.’ Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is er wel overleg geweest met de vakbonden over de maatregel.

Nu ’91 gaat haar leden dinsdag een brief sturen om ze voor te lichten. ‘Het personeel kan middels een brief een verordening maken op het geld. Dit moet ieder voor zich uitmaken’, zegt Foklare. Als het personeel er vertrouwen in heeft dat het geld in januari wel komt, zouden ze rustig kunnen afwachten, anders zouden ze aanspraak moeten maken op het geld.

Ook vakbond Abvakabo FNV is het echter totaal niet eens met de beslissing van het ziekenhuis. ‘Wij raden de medewerkers aan om dit niet te accepteren en bezwaar aan te tekenen’, aldus bestuurder Jan Wagenaar.

Het ziekenhuis kampte over 2011 met een verlies van enkele miljoenen. Pogingen om binnen een coöperatie van ziekenhuizen overeind te blijven mislukten.

Zorgondernemer Loek Winter wil het ziekenhuis overnemen.

Bron: Abvakabo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen