Bevel tandartspraktijk in Amsterdam opgeheven

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het bevel tot sluiting van de  tandartspraktijk Dobra Dentistry Amsterdam gevestigd aan de Rijnsburgstraat 70 in Amsterdam opgeheven. De tandartspraktijk voldoet inmiddels aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te kunnen leveren.

Op bevel van de IGZ moest de Amsterdamse tandartspraktijk op 4 oktober 2012 sluiten. Op 14 december constateerde de inspectie tijdens een bezoek dat de voorwaarden voor verantwoorde zorgverlening inmiddels aanwezig zijn. Daarom is het bevel opgeheven.

In de tandheelkundige praktijk wordt voldaan aan de richtlijn infectiepreventie. Er is apparatuur aangeschaft waarmee instrumenten adequaat kunnen worden gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd. Tevens is er een goede scheiding tussen vuil en schoon aangebracht en zijn kranen, zeep- en alcoholdispensers handsfree te bedienen.

De praktijk beschikt over middelen om na opening aan een goede dossiervoering te kunnen voldoen. Verder is de spoeddienst geregeld. Via een website (begin 2013 operationeel) en een antwoordapparaat worden patienten hiervan op de hoogte gebracht.

Om te controleren of de verbeteringen blijvend zijn, zal de IGZ binnen enkele maanden de praktijk onaangekondigd bezoeken.

bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen