Online platform voor zelfzorg homeopathie

Array

Nieuw: Dokterflip.nl
Driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover homeopathie. En dat is niet vreemd; in de ruim 200 jaar dat deze geneeswijze wordt toegepast, zijn uitstekende resultaten behaald in de behandeling van vele ziekten en aandoeningen. Het is echter wel lastig om zélf een passend homeopathisch middel te vinden bij een klacht: het aanbod is groot en men mist hierbij vaak het deskundige advies van een medisch professional. Voor homeopathisch arts/specialist Flip Stehouwer was dit de aanleiding voor Dokterflip.nl, een website die meer dan 20 jaar kennis en ervaring op het gebied van homeopathische middelen bundelt en deelt met de bezoeker. Met als doel: zelfzorg gemakkelijker én leuker maken!

Homeopatische houvast
Initiatiefnemer drs. Flip Stehouwer is homeopathisch arts/specialist. Na jarenlang als huisarts te hebben gewerkt, trad hij  in de voetsporen van zijn vader die een homeopathische artsenpraktijk had. In zijn werk ontmoet Flip Stehouwer mensen die zoeken naar een homeopathische oplossing voor hun klacht(en) en daarbij graag aan de hand van een vertrouwde specialist willen worden genomen. Dokter Stehouwer selecteerde uit zijn jarenlange ervaring met diverse homeopathische geneesmiddelen de meest beproefde, passend bij een aantal veelvoorkomende klachten en integreerde dit in een overzichtelijke zelfzorgwijzer: Dokterflip.nl

Flip Stehouwer, homeopathisch arts/specialist:

“Het mooie van homeopathie is dat het enorm veel mogelijkheden biedt. Het kijkt naar de mens als totaal, zoekt oplossingen in plaats van symptoombestrijding. Dokterflip.nl biedt de mogelijkheid om zelf je eigen zorg te kiezen en daarmee te werken aan een gezonder, prettiger leven.”

Dokterflip.nl – zo werkt het
Op Dokterflip.nl selecteert de bezoeker de klacht waarvoor hij een oplossing zoekt (bijv. hoofdpijn). Vervolgens maakt hij een verdiepingsslag naar de specifieke klacht (bijv. spanningshoofdpijn) waarna een lijst van de meest beproefde homeopathische middelen wordt aangeboden. In deze lijst vindt men per middel een uitgebreide beschrijving die de bezoeker in staat stelt te kiezen voor het ideale, passende middel. Het betreffende homeopathische geneesmiddel kan vervolgens via de website worden besteld en wordt thuisbezorgd compleet met uitgebreide productbeschrijving, tips en een scorelijst waarmee de vooruitgang kan worden gemeten. Voor patienten die meer begeleiding wensen bij hun homeopathische zoektocht, is een consult in de praktijk van Flip Stehouwer uiteraard mogelijk.

Type klachten

Dokterflip.nl biedt een oplossing voor diverse, veelvoorkomende gezondheidsklachten. Te denken valt aan:

  • hoofdpijn
  • slaapstoornissen
  • weerstandsklachten
  • maag-darmklachten
  • hormonale klachten
  • haaruitval
  • psychische klachten
  • blaasontsteking
  • keel/neus/oorklachten

De website wordt geregeld ge’update’  met nieuwe klachten en bijbehorende homeopathische geneesmiddelen. Daarnaast biedt Dokterflip.nl interessant blognieuws, bijvoorbeeld over een nieuw geneesmiddel, de ‘korrel’ van de maand of achtergrondinformatie over homeopathie.
Bron: www.dokterflip.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen