Systeemdenken en de toekomst van de gezondheidszorg – Lezing

Array

Lezing door Prof. dr. J. van der Greef, TNO, Universiteit van Leiden en Sino-Dutch center for Preventive and Personalized Medicine. Gratis toegang.

De gezondheidszorg staat onder enorme druk, enerzijds door de alsmaar stijgende kosten en anderzijds door de enorme investeringen in de farmaceutische industrie, die steeds minder innovatieve medicijnen oplevert.

In de laatste tien jaar is het duidelijk geworden dat het denken in zelforganiserende systemen nodig is om vernieuwing te brengen in de gezondheidszorg.

Dit is nodig om antwoord te krijgen op een vraag als waarom 90% van onze geneesmiddelen maar voor 30-50% van de mensen werkt. En welke factoren een rol spelen bij een diagnose die gericht is op het herkennen van de uniciteit van een individu, zodat geindividualiseerde interventie mogelijk wordt?

17 januari 2013
Locatie: Aula Minderbroedersberg 4-6 /
Tijd: 20:00 uur
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen