Serious Request blijft records breken

3FM Serious Request 2012 vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding. Dit maakte Rode Kruis ambassadeur en 3FM DJ Eric Corton zojuist bekend in de uitzending van Giel.

Focus van 3FM Serious Request: babysterfte
De drie DJ’s in het Glazen Huis in Enschede zijn van 18 december t/m 24 december alles doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis kan helpen door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.

“Wij verbazen ons nog steeds en zijn een beetje bang”, biechtte Gerard Ekdom op voordat Sander Lantinga de nieuwe tussenstand bekendmaakte. Woensdag kregen de drie dj’s ook al te horen dat ze een record hadden gebroken. Toen stond de teller op ruim 910 duizend euro. “We zijn bang dat mensen niet meer geven omdat de eerste tussenstand al zo hoog was.”

Bij het zien van het bedrag schrok Ekdom wederom. “Dit had ik nooit verwacht. De acties zijn dit jaar vroeger begonnen, dat zat er gisteren allemaal al bij. Ik dacht dat het nu wel wat relaxter zou zijn, maar niet dus.”

Giel Beelen blijft nuchter. “We kunnen al ontzettend trots zijn, maar hoe meer geld we ophalen, hoe meer baby’s we kunnen redden.” Ekdom, Beelen en Michiel Veenstra zitten nog tot maandagavond in het Glazen Huis, dat dit jaar in Enschede staat. Vorig jaar werd in totaal een recordbedrag van 8,6 miljoen euro opgehaald met de jaarlijkse actie van 3FM.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen