Ethanol om tachycardie te behandelen

hartfalenBritse dokters hebben een opmerkelijke behandeling ingeschakeld om een 77-jarige man met een hartritmestoornis het leven te redden. Nadat de conventionele therapieen faalden, injecteerden ze een kleine hoeveelheid ethanol nabij het hart van Ronald Aldom en hierdoor werd de ritmestoornis verholpen, zo meldt de website van de Britse omroep BBC vandaag.

Zuivere alcohol temt ventriculaire tachycardie
De man uit Portishead leed aan een ventriculaire tachycardie, een ritmestoornis waarbij het hart veel te snel klopt. De aandoening kan dodelijk zijn indien onbehandeld. Maar omdat de conventionele methodes geen soelaas brachten, gooiden de cardiologen van het Bristol Heart Institute het over een andere boeg. Met zuivere ethanol werd een gecontroleerde hartaanval uitgelokt die het deel van het hart uitschakelde dat de ritmestoornis veroorzaakte. De ethanol werd via de lies met een katheter door een slagader richting het hart geloodst. Nabij het hart werd de alcohol vervolgens vrijgegeven eenmaal duidelijk werd welk deel van de hartspier de ritmestoornis opwekte. De behandeling werd nog maar enkele keren uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Volgens cardioloog Tom Johnson, die de operatie uitvoerde, voelt de patient zich inmiddels een stuk beter.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen