Wintersporttips

gevallen skierElk jaar zijn er meerdere wintersporters die hun vakantie voortijdig moeten beeindigen. De meest voorkomende skiblessures zijn been- en armfracturen. Ook het verdraaien van de knie komt heel vaak voor. Behalve goed opletten op de pistes kunnen wintersporters in de voorbereiding al zorgen voor een leuke en veilige wintersportvakantie. Door goede training zoals opbouw van spierkracht, de juiste uitrusting en voeding kunnen blessures voor een groot deel worden voorkomen.

Allianz Global Assistance geeft enkele tips:

Spieren
Het is aan te bevelen de beenspieren voor vertrek naar de wintersport flink te trainen. Advies  voor de skivakantie is wat vaker de trap nemen en te wandelen. Andere geschikte vormen van sporten kunnen joggen, fietsen, rollerbladen of steppen zijn.

Juiste uitrusting / helm
Adequate kleding en een skiuitrusting die past bij het lichaamstype en het skiniveau zijn essentieel. Voor alle leeftijden en alle vormen van wintersport is het dragen van een helm van belang. Botsingen zijn de oorzaak van de meeste skiongelukken en hoofdschade kan ernstige gevolgen hebben. Wanneer men een helm draagt wordt de kans op hoofdletsel gehalveerd.

Gezonde maaltijden, water en (zon)bescherming
Allianz Global Assistance wijst skiers op het belang van goede voeding waarbij in het specifieke geval van wintersport gedacht kan worden aan maaltijden die rijk zijn aan proteïnen en koolhydraten. Een fles water, graanreep of een zoete snack moeten dagelijks mee in de rugtas. Dat laatste kan van pas komen als skiers in de middag moe beginnen te worden maar hun route nog moeten of willen vervolgen. Verder wijst de alarmcentrale erop dat zonbescherming altijd noodzakelijk is. Zonnebrandcrème, bescherming voor de lippen en een donkere skibril mogen dan ook niet ontbreken op de piste.

Bron: Allianz Global Assistance

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen