Ga in 2013 de crisis te lijf met een betere levensstijl

leefstijlveranderingDe Vlaams-Nederlandse psycholoog prof. Anton van der Geld wil in 2013 de crisis te lijf gaan met een betere levensstijl. Hij is ervan overtuigd dat een goede, authentieke levensstijl van binnenuit voor iedereen noodzakelijk is en een wapen kan zijn tegen onzekerheid en spanning. Daarmee kun je ook het beste uit jezelf en anderen halen. “De huidige crisis wordt niet opgelost door op de oude manier te blijven groeien en steeds maar meer te willen. Onze stijl van leven en werken moet weer dichter bij onszelf aansluiten.”

Mensen met een eigen levensstijl kunnen het leven beter aan en kunnen ook beter het hoofd bieden aan spanning en crisis. Dat is de conclusie van psycholoog Anton van der Geld vanuit zijn onderzoek en praktijk. “Het wordt steeds duidelijker dat er behoefte is aan een vernieuwd denken over de mens, de mens als persoon en niet als object van de economie, techniek, politiek, reclame, seksindustrie … Gezamenlijke overbesteding en hebzucht hebben ons nu in een diepe economische en financiele crisis gestort. We zijn de balans kwijt, terwijl het juist de balans is die uitkomst kan bieden. Wie de juiste voornemens in 2013 weet te verwezenlijken, staat stabiel en met meer succes en geluk in het leven.”

Die voornemens komen naar voren in zijn onlangs verschenen boek Je lifestyle vanuit hart en ziel (nu al vierde druk,Trichis Uitgeverij), waarin prof. Van der Geld aandacht besteedt aan de tien basiskenmerken van een goede levensstijl. Steeds draait het om: wat maak ik van mijn leven, wat wil ik bereiken en wat wil ik anders gaan doen? Hij noemt enkele voorbeelden, waarmee je je eigen goede voornemens voor 2013 kunt formuleren:

– Kiezen voor een positieve instelling en de dingen in je leven echt durven aanpakken.
– Het goed managen van je drukke agenda en je sociale en uitgebreide netwerk. Je hoofd daarbij koel en in balans houden.
РEvenwicht brengen tussen werk en priv̩, en die niet door elkaar laten vloeien.
– Genieten van de fasen in je leven en die niet als problemen zien.
Zo werk je in het nieuwe jaar aan een nieuwe levensstijl en vernieuw je jezelf.

De onderzochte kenmerken gaan over gezondheid en wellness, leeftijd en aantrekkelijkheid, relatie en seks, mode en smaak, werk en privé, bewust leven en geluk, en andere aspecten van het leven.
Hierover voerde de psycholoog openhartige gesprekken met bekende Nederlanders en Vlamingen die in het boek staan opgetekend. Hij sprak onder meer met EU-president Herman Van Rompuy, Anita Witzier, Anky van Grunsven, Carol Dona (Ricoh), Karel en Frits van Eerd (Jumbo), Kathy Pauwels (Belgische Royaljournaliste), Belgische prins Charles-Louis de Merode, Albert Verlinde.

Hun leven laat de kracht zien van een eigen levensstijl, gebaseerd op handelen vanuit jezelf en zo in balans blijven.

Prof. Anton van der Geld brengt zijn visie in het kader van het aanstaande 25-jarige bestaan van de stichtingBeNeLux-Universitair Centrum voor wetenschap, cultuur en humaniteit in Europa.

Bron: StichtingBeNeLux-Universitair Centrum voor wetenschap, cultuur en humaniteit in Europa.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen