Eigen bijdrage zorg 2013

Array

geld euro 8De eigen bijdrage in de tweedelijns ggz voor 2013 komt te vervallen. Voor de eerstelijns ggz geldt in 2013 wél een eigen bijdrage. Vanaf 2014 wordt de eigen bijdrage ggz volledig afgeschaft. Dat geldt zowel voor de eerstelijns als tweedelijns ggz. Of u de eigen bijdrage voor 2012 moet betalen, hangt af van uw zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage 2013 voor tweedelijns ggz vervalt
De eigen bijdrage in de tweedelijns ggz zal per 1 januari 2013 komen te vervallen. Dat geldt niet voor de eerstelijns ggz. In 2013 betaalt u net als nu een eigen bijdrage van € 20 per sessie. De eerste vijf behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Voor vijf consulten betaalt u dus een eigen bijdrage van (5 x € 20 =) € 100. Vanaf de zesde sessie wordt de behandeling niet meer vergoed uit het verplichte basispakket. Het is mogelijk dat volgende sessies wel worden vergoed bij aanvullende verzekeringen. Het is daarom raadzaam om uw eigen polisvoorwaarden te raadplegen.

Eigen bijdrage en online behandeling
Voor internetbehandelingen (E-Health) in de eerstelijns ggz geldt een eigen bijdrage van € 50 per behandeling of module. Voor internetbehandeling (E-Health) in de tweedelijns ggz geldt geen eigen bijdrage in 2013 en 2014.

Geen eigen bijdrage voor huisartsenzorg
Voor een gesprek met een POH GGZ (Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk) of een sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de huisartsenpraktijk geldt geen eigen bijdrage. Deze vallen onder huisartsenzorg, waarvoor geen eigen bijdrage hoeft worden betaald.

Inning eigen bijdrage 2012
Of u de eigen bijdrage voor 2012 moet betalen, hangt af van uw zorgverzekeraar. Nog niet alle grote verzekeraars hebben aangegeven hoe zij omgaan met het innen van de eigen bijdrage 2012. Achmea en Menzis hebben laten weten dat zij de eigen bijdrage conform hun eerder beleid zullen gaan innen. Menzis int zowel de eigen bijdrage voor behandeling als de eigen bijdrage voor verblijf voor DBC’s geopend in 2012. Achmea int de eigen bijdrage voor behandeling voor DBC’s geopend in 2012 en de eigen bijdrage voor verblijf vanaf 1 april 2012. Van CZ en VGZ heeft GGZ Nederland nog geen definitief uitsluitsel ontvangen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen