94% van de Amerikaanse ziekenhuizen lekt patiëntgegevens

IDE-PonemonInfographic_02_72Kosten voor datalekken in de gezondheidszorg gemiddeld 7 miljard dollar # HIPAA # Ponemon via @ IDExperts
Zijn opkomende technologieen een gevaar voor uw patientgegevens? 94 procent van de ziekenhuizen lekt patientendata. Derde jaarlijkse Benchmark van Ponemon Instituut: onderzoek naar Patient Privacy & Data Security

94% van de Amerikaanse ziekenhuizen heeft de afgelopen twee jaar patientgegevens publiek gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van het Ponemon Institute. De voornaamste oorzaak van datalekken is ‘nalatigheid’ door eigen personeel. Zorginstellingen leveren een zware strijd in hun pogingen om datalekken te voorkomen. Vierennegentig procent van de organisaties in de gezondheidszorg ondervraagde hadden een data inbreuk gedurende de afgelopen twee jaar, en 45 procent van de organisaties had meer dan vijf datalekken. Inbreuk op de gegevensbeveiliging is een continu operationeel risico in zorginstellingen. Op basis van de ervaring van de 80 organisaties in de gezondheidszorg die deelnamen aan dit onderzoek, zijn de kosten voor deze datalekken in Amerikaanse gezondheidszorg gemiddeld $ 7 miljard per jaar. Belangrijkste oorzaken waren verloren en gestolen, laptops, tablets en andere hardware, slordigheden van werknemers en  van derden en criminele aanvallen.

Een nieuwe bevinding is dat 69 procent van de ondervraagde organisaties niet te beveiligen medische apparaten, zoals mammogram beeldvorming en insulinepompen gebruiken die niet beschikken over beveiligde patientinformatie. Over het geheel genomen blijkt uit het onderzoek dat patienten en hun medische gegevens een verhoogd risico zijn voor identiteitsdiefstal. De risico’s voor de privacy van de patient zullen naar verwachting toenemen, vooral als mobiele en cloud-technologie geworden gebruikt in de gezondheidszorg.

Ten opzichte van 2011 steeg in 2012 het aantal verloren of gestolen tablets van 7% naar 18% Het aantal verloren of gestolen desktops en laptops daalde met 5%, maar het aantal gecompromitteerde smartphones steeg met 3%. Het aantal verloren of gestolen USB-sticks nam met 3% af en was voor 13% van alle gestolen of verloren apparaten verantwoordelijk.
Voor een gratis exemplaar van het derde jaarlijkse Benchmark Studie over Patient Privacy & Data Security, een bezoek http://www2.idexpertscorp.com/ponemon2012/.

IDE-PonemonInfographic_02_72

Voor de gegevens inbreuk infographic bezoek http://www2.idexpertscorp.com/ponemon2012/Infographic/.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen