AbbVie viert start als nieuw biofarmaceutisch bedrijf metwerknemers en patiënten

gong euronext amsterdamOp 2 januari markeert AbbVie (NYSE: ABBV) de start als onafhankelijk biofarmaceutisch bedrijf door samen met medewerkers uit meer dan 40 landen, patienten en het AbbVie management de eerste slag op de beursgong van de New York Stock Exchange van 2013 te geven.

Met 125 jaar ervaring in het ontwikkelen van geneesmiddelen combineert AbbVie de focus en passie van een toonaangevend biotech bedrijf met de expertise en structuur van een lang gevestigde, farmaceutische leider. AbbVie, een wereldwijde onderneming die patienten in meer dan 170 landen bedient, gaat van start met een geraamde jaarlijkse omzet van 18 miljard dollar en een sterk commitment om aandeelhouderswaarde te creeren door lange termijn groeipotentieel en de voorzetting van de traditie van het bedrijf als het gaat om uitkering van dividend aan aandeelhouders.

” AbbVie met een uitstekende portfolio, een solide pijplijn en enthousiaste mensen die patienten willen helpen en groei zullen gaan realiseren”, zei Richard A. Gonzalez, voorzitter en Chief Executive Officer van AbbVie. “Met deze componenten en een voortdurende focus op innovatie willen we significante waarde voor onze aandeelhouders te creeren.”

Sterke, goed geleide onderneming en productportfolio
AbbVie gaat van start met een team van ervaren senior executives die weten hoe ze AbbVie moeten leiden om op de lange termijn winstgevende groei te realiseren en die bewezen hebben in staat te zijn om wetenschappelijke ontdekkingen voor patienten op de markt te brengen. Als een biofarmaceutisch bedrijf hanteert AbbVie een gestroomlijnd en gericht businessmodel dat gebaseerd is op een brede portfolio van toonaangevende geneesmiddelen waarmee AbbVie kan investeren in behandelingen van morgen.

De portfolio omvat zowel groeimerken als middelen die al langere tijd goed presteren, zoals Humira, AndroGel, Lupron, Synagis, Creon, Synthroid, Kaletra, Norvir en Zemplar.

Voor meer informatie: www.abbvieinvestor.com

De langetermijngroei van AbbVie zal gevoed worden door een overtuigende pijplijn met meer dan 20 midden tot late fase klinische onderzoeken – als ook nieuwe ontdekkingen voor de behandeling van ziekten zoals hepatitis C, reumatoïde artritis, psoriasis, multiple sclerose, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, spondylartropathieen, multiple myeloom en endometriose. AbbVie heeft het aantal nieuwe moleculaire stoffen in zijn pijplijn de laatste jaren verdriedubbeld.

Met deze en andere producten in de pijplijn ontwikkelt AbbVie in hoog tempo therapieen met goede klinische resultaten, en voordelen voor zowel patienten als de gezondheidszorg.

Voor meer informatie:www.abbvie.com/research-innovation/pipeline.html

AbbVie’s benadering van innovatie
Nieuwe ontdekkingen doen en deze tot effectieve geneesmiddelen ontwikkelen vormt de basis van de missie en de bedrijfsvoering van het bedrijf. Om deze doelen te bereiken, gaat de research van AbbVie uit van een patientgerichte onderzoeks- en ontwikkelingsmethode (R&D) die begint met een diepgaand inzicht in de ernstige ziekten waar het bedrijf zich op focust, en met het zorgvuldig evalueren van de huidige behoeften van patienten, betalers en wetgevers wereldwijd. De wetenschappers van het bedrijf en artsen richten hun werk op producten die het beste potentieel bieden om de manier waarop ziekten in de toekomst worden behandeld fundamenteel te veranderen.

AbbVie zet zich in voor een flexibele en collaboratieve benadering van innovatie binnen de internationale R&D- en productiefaciliteiten. De wetenschappers van het bedrijf vertrouwen op gepatenteerde technologieen en methoden die hen helpen de meest veelbelovende samengestelde stoffen sneller van de laboratoriumfase in klinische studies te brengen. Het onderzoek van AbbVie werkt met een samenwerkingsmodel dat de pijplijn tracht op te bouwen met ontdekkingen van binnen en buiten de eigen muren.

Voor meer informatie:www.abbvie.com/research-innovation/focus-areas.html

Focus op patienten
AbbVie is gericht op het ontwikkelen van specialistische medicijnen voor de behandeling van complexe, onopgeloste gezondheidsproblemen, in het bijzonder chronische ziekten, die nu 75 procent van alle kosten van de gezondheidszorg bedragen. Door het ontwikkelen van nieuwe specialistische behandelingen die de uitkomsten bij de patient verbeteren, helpen de mensen van AbbVie om de langetermijngevolgen van deze aandoeningen voor de gezondheid en de economische impact ervan te verminderen.

Voor meer informatie:www.abbvie.com/responsibility/patients-first/home.html

Betrokken medewerkers om de toekomst op te bouwen
De 21.000 AbbVie-werknemers over de hele wereld stellen alles in het werk om te voldoen aan de behoeften van patienten. Zij hebben de vrijheid, de expertise en het vermogen om te innoveren en oplossingen te vinden voor ’s werelds meest urgente behoeften op het gebied van gezondheid.

“Onze commitment bij AbbVie is het verder bouwen op Abbott’s 125-jarige erfenis en een aantal van ’s werelds meest serieuze gezondheidsproblemen te adresseren”, aldus Gonzalez. “We willen de rijke erfenis van AbbVie voortzetten en behandelingen vinden voor patienten met ernstige gezondheidsbehoeften.”

AbbVie staat vanaf vandaag op de beurzen NYSE en Euronext Exchange onder het ticker symbool “ABBV”. Een live webcast van de Opening Bell zal beschikbaar komen op de NYSE website.  Foto’s en een video van de bell ringing komt beschikbaar op Facebook (NYSE Euronext-Official Site), YouTube (nysetv1), en Twitter (@NYSEEuronext), #NYSEBell.

Hoe AbbVie is ontstaan
AbbVie (NYSE: ABBV) is een wereldwijd, op research gebaseerd biofarmaceutisch bedrijf dat in 2013 is opgericht na de splitsing van Abbott. AbbVie combineert de focus en passie van een toonaangevend biotech bedrijf met de expertise en structuur van een lang gevestigde, farmaceutische leider. De missie van het bedrijf is het inzetten van zijn expertise, toegewijde mensen en unieke benadering van innovatie om geavanceerde therapieen te ontwikkelen en op de markt te brengen die gericht zijn op enkele van ’s werelds meest complexe en ernstigste ziekten. AbbVie wil patienten helpen een gezonder leven te leiden en gezamenlijk werken aan blijvende oplossingen voor de gezondheidszorg. In 2013 zal AbbVie wereldwijd circa 21.000 medewerkers hebben en medicijnen in meer dan 170 landen verkopen. Meer informatie over het bedrijf en de mensen, de portfolio en de beloften is te vinden op www.abbvie.com. Volg @AbbVienews op Twitter of bekijk de carrièremogelijkheden op onze Facebook of LinkedIn pagina.

Forward-Looking Statements

Some statements in this news release may be forward-looking statements for purposes of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. AbbVie cautions that these forward-looking statements are subject to risks and uncertainties that may cause actual results to differ materially from those indicated in the forward-looking statements. Economic, competitive, governmental, technological and other factors that may affect AbbVie’s operations are discussed in the “Risk Factors” section of our Information Statement filed with the Form 10 Registration Statement, and are incorporated by reference.  AbbVie undertakes no obligation to release publicly any revisions to forward-looking statements as a result of subsequent events or developments, except as required by law.

bron: Abb Vie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen