Eerstelijns professionals van stichting Rijncoepel gestart met Keten Informatie Systeem

Array

ketenpartnersStichting Rijncoepel bedient ca. 50.000 patienten in de regio Leiden. Deze stichting, bestaande uit vier samenwerkingsverbanden met eerstelijnsprofessionals, staat voor ketenzorg en innovatie. Vanuit die thema’s hebben zij gekozen voor het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS). Met de modules Diabetes en COPD is al gestart en CVRM volgt binnenkort. VitalHealth Software werkt bovendien samen met Rijncoepel aan de IT-ondersteuning via het KIS van de zorgprogramma’s Eerstelijns GGZ, Ouderenzorg, Hartfalen en de verbetering van datamanagement.

Rijncoepel heeft als doel de geïntegreerde eerstelijnszorg te bevorderen. Dit vraagt een goed georganiseerde onderlinge samenwerking tussen alle zorgaanbieders, waarbij de kernwaarden kwaliteit, doelmatigheid en innovatie voorop staan. De verwachting is dat meer regionale gezondheidscentra zullen aanhaken bij Stichting Rijncoepel, vanwege de faciliteiten en ondersteuning rondom innovatie, ketenzorg en financiering.

Toekomstbestendige keuze
Om tot de keuze voor het VitalHealth KIS te komen heeft de praktijk Noordwijk-Binnen het KIS een aantal maanden intensief getest inclusief een koppeling met het HIS Medicom. Na evaluatie van deze periode zijn regionale wensen en aspecten doorgevoerd en is besloten het VitalHealth KIS breed uit te rollen. De keuze voor VitalHealth is los van het kortetermijnbelang ook gericht op de ontwikkelingen die komen. Aspecten als datamanagement, participatie van de patient, betrokkenheid van de apotheek in de keten, innovatiekracht en doorontwikkeling voor Geïntegreerde Eerstelijnszorg zijn mede bepalend geweest in de keuze.

‘De beschikking over de juiste en actuele informatie is essentieel voor het bieden van afgestemde zorg aan onze clienten. Het KIS gaat een belangrijke rol spelen in de manier waarop wij onze zorg kunnen monitoren en verbeteren.’ aldus Gelf Jan Wieringa, directeur van Rijncoepel.

Door de keuze van Stichting Rijncoepel wordt de positie van VitalHealth in de regio Leiden en omstreken verder versterkt. Eerder kozen eerstelijnscentra in de regio Alphen aan de Rijn (onder andere Gezondheidscentrum Dillenburg) en de huisartsen in de regio Katwijk ook voor het VitalHealth KIS. Regionaal wordt door de diverse partijen goed samengewerkt met betrokkenheid van hun preferente zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen