Mexicaanse Griep terug in Nederland

bijwerking mexicaanse griepprikDe Mexicaanse Griep is terug in Nederland en treft vooral jonge mensen. Eén op de drie grieppatienten heeft op dit moment de Mexicaanse griep, zegt het Nivel. In Noorwegen overleed enkele dagen geleden een jongen van 10 jaar door de Mexicaanse griep. En intussen hebben veel ziekenhuizen daar te maken met een forse toename van het aantal grieppatienten met long- en luchtwegproblemen.

De Mexicaanse griep stak in april 2009 de kop op in Nederland. Een driejarig kind had het virus opgelopen na een familiefeest in Mexico. Het RIVM beschouwt de Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A (H1N1)) tegenwoordig als ‘gewone griep’, vanwege het relatief milde verloop

Speciaal geval
“Ik heb geen contact gehad over dit speciale geval”, zegt Gé Donker van het Nivel.

“Alle gevallen van griep in de wereld worden wekelijks samengebracht. De Mexicaanse griep is ook de afgelopen griepseizoenen onder ons gebleven en het is ook verwerkt in het griepvaccin . Het is een seizoensgriep geworden.”

“De Gezondheidsraad en het RIVM hebben niet geadviseerd om kinderen te vaccineren. Daar is het nu ook al te laat voor. Vitamines of anders doen dan normaal heeft niet zoveel zin. Gewoon gezond eten en slapen kan in enige mate griep voorkomen, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen”, aldus Donker.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen