Verzekerdenaantal zorgverzekeraar Eno groeit flink

Array

overstappenIn 2012 zijn veel mensen overgestapt naar zorgverzekeraar Eno. Bij de merken Salland verzekeringen en Energiek, beide onderdeel van Eno, is het totaal aantal verzekerden met ruim 20% gegroeid. Dat is fors meer dan het gemiddeld percentage mensen dat in Nederland van zorgverzekering is gewisseld. Begin deze week meldde Zorgverzekeraars Nederland (ZN) dat het voorlopige landelijke overstappercentage 7,5% is.

Groei volgt op vernieuwd productaanbod
Jos Peeters, commercieel directeur: “Wij zijn zeer blij met deze mooie verzekerdengroei. We hebben in 2012 hard gewerkt om het aanbod van aanvullende en tandartsverzekeringen voor beide merken ingrijpend te vernieuwen. Dit is een schot in de roos gebleken. Bestaande klanten hebben erg enthousiast gereageerd op het nieuwe aanbod. Nu blijkt dat ook veel nieuwe klanten kiezen voor onze verzekeringen. Dat is een mooie waardering!”

Afspraken met zorgaanbieders steeds belangrijker
De afgelopen tijd verschenen in de media regelmatig berichten over het late moment waarop zorgverzekeraars en zorgaanbieders afspraken met elkaar maken. Dat maakt het voor klanten moeilijk om in te schatten welke zorg door hun (nieuwe) zorgverzekeraar is ingekocht. Het belang daarvan wordt steeds groter, omdat zorgverzekeraars keuzes maken in de afspraken met zorgaanbieders en klanten soms moeten bijbetalen als ze naar een zorgaanbieder zonder contract gaan.

Eno heeft voor beide merken inmiddels met veel zorgaanbieders afspraken gemaakt voor 2013. Het maken van goede afspraken met zorgaanbieders kost echter tijd. “Goede afstemming over de gevolgen van overheidsmaatregelen, deze vertalen naar afspraken tussen ons en zorgaanbieders en het vastleggen van deze maatregelen kost tijd. Dit gaat de laatste jaren echter wel steeds sneller. Wij streven ernaar om de afspraken met zorgaanbieders voor 2014 in 2013 af te ronden”, aldus commercieel directeur Peeters.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen