Intensieve samenwerking tussen het Zaans Medisch Centrum en Oogziekenhuis Zonnestraal

samenwerking1Het Zaans Medisch Centrum en Oogziekenhuis Zonnestraal zijn een samenwerkingsverband (joint venture) aangegaan voor oogheelkundige zorg
Met ingang van 1 januari 2013 neemt de joint venture de exploitatie van de oogheelkunde in het Zaans Medisch Centrum over.

De samenwerking garandeert de beschikbaarheid en kwaliteit van oogheelkundige zorg in de regio Zaandam en waarborgt deze zorg op lange termijn. Kwaliteit van zorg en efficiency zijn de pijlers, waarbij de oogheelkundige zorg vanuit de behoefte van de patient wordt georganiseerd.

“Deze samenwerking biedt ons een unieke kans om de kwaliteit van oogheelkundige zorg in de regio te versterken en uit te bouwen. In het gespecialiseerde Oogziekenhuis Zonnestraal hebben wij de ideale partner op het gebied van oogheelkunde gevonden om dit doel te realiseren” aldus Rob Dillmann, bestuursvoorzitter Zaans Medisch Centrum.

Voor de patient betekent deze samenwerking nog betere dienstverlening: korte wachttijden en uitbreiding van behandelmogelijkheden.

Co van Angelen, bestuursvoorzitter van Oogziekenhuis Zonnestraal: “Binnenkort starten de werkzaamheden tot het modelleren van de bestaande afdeling oogheelkunde naar een volledig nieuwe polikliniek volgens de standaard van Oogziekenhuis Zonnestraal. In de nieuwbouw van het ZMC wordt de polikliniek voorzien van eigen operatiefaciliteiten. Het verheugt ons om hiermee een nieuwe impuls te geven aan de zorgverlening in de regio Zaandam.”