Onderzoek naar sterftecijfers Jansen Steur

kinderensterfteLetselschade-expert Yme Drost pleit voor een vergelijkend onderzoek naar de sterftecijfers in de periode dat neuroloog Jansen Steur werkzaam was in het Medisch Spectrum Twente. Dat zegt Drost in AVRO Vrijdagmiddag Live op Radio 1. “Er zijn nog dingen onopgehelderd. Zo zijn er mensen die tegen mij zeggen: ‘Mijn vader was opgenomen, hij kreeg een cocktail van medicijnen, dat herhaalde zich en weken later overleed hij. Zou dat iets met de manier van werken van Jansen Steur te maken hebben?’” Volgens Drost moet de onderste steen boven komen: “daar hebben die patienten niks meer aan maar het algemeen belang wel. Het is een signaal aan artsen dat je niet zomaar weg komt met wanpraktijken”, aldus Drost.

Yme Drost behartigt de belangen van een groot aantal gedupeerden van de Twentse neuroloog Jansen Steur.
Het onderzoek naar de sterftecijfers zou volgens Drost een statistische vergelijking moeten zijn tussen de sterftecijfers over de periode 1995-2004 van patienten van Jansen Steur, afgezet tegen de cijfers van een andere neurologen in die periode. Hij heeft het voorstel om zo’n onderzoek te doen afgelopen week neergelegd bij het Medisch Spectrum Twente. Daar wordt het in beraad genomen.

Drost pleit daarnaast voor een commissie Lemstra III die vervolgonderzoek gaat doen, onder meer naar de gang van zaken rond obducties die Jansen Steur zonder toestemming uitvoerde.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen