Actualiteitencollege over Blue Monday door psycholoog Johan Karremans

breinAfvallen, meer bewegen, minder druk maken, zuiniger leven, meer tijd met familie en vrienden doorbrengen… Waarom mislukken onze goede voornemens telkens weer? Waarom zijn we zo slecht in staat om ons te beheersen of juist om onszelf te motiveren? Hoe staat het met onze impulscontrole en zelfregulatie? Johan Karremans, psycholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen, laat zijn licht schijnen over de meest deprimerende dag van het jaar Blue Monday. Maandag 21 januari 2013, 12.45 – 13.45 uur, Hal Erasmusgebouw Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1.

Op deze maandag van de laatste volle week van januari voelen veel mensen zich neerslachtig. Het weer is donker, de vakanties zijn nog ver weg en vooral: alle goede voornemens zijn (alweer) mislukt. Is dat ook bij jou het geval?

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig

www.ru.nl/sp/bluemonday

Dit is een activiteit van het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen