Koninklijke Kentalis benoemt twee nieuwe toezichthouders

20100111111314_logo_KentalisDe Raad van Toezicht van Koninklijke Kentalis heeft twee nieuwe leden benoemd in de Raad van Toezicht:  Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van het Meander Medisch Centrum, en Paul Loven, CFO-lid van de Raad van Bestuur van PGGM. Per 1 januari 2013 volgen zij Paul Bottelier en Fred Hoogenboom op die beiden twee termijnen hebben vervuld als toezichthouder van Kentalis.

Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van het Meander Medisch Centrum, zal de Raad van Toezicht bijstaan vanuit haar zorg-/bestuurlijk profiel en zorginhoudelijke achtergrond. Na eerst als klinisch psycholoog werkzaam te zijn geweest en te zijn gepromoveerd in Leuven bekleedt zij vanaf 1995 management- en directiefuncties in ziekenhuizen en andere zorgorganisaties, eerst in Leuven en daarna in Den Haag  en Sittard en nu als bestuurder in Amersfoort. Zij heeft sterke affiniteit met zorg en onderwijs voor onze doelgroepen en beschikt over ruime ervaring met complexe kennisorganisaties.

Paul Loven, als CFO lid van de Raad van Bestuur van PGGM NV, gaat de Raad van Toezicht bijstaan vanuit zijn financieel-/bestuurlijk profiel. Hij heeft zeer ruime bestuurlijke ervaring in de bancaire sector zowel nationaal als internationaal. Paul Loven neemt plaats in de Auditcommissie van de Raad van Toezicht. Recent werd Loven ook benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Espria en Woonzorg Nederland. Daarnaast bekleedt hij nog een commissariaat bij het Doctors Pension Funds Services.

De nieuwe toezichthouders volgen Paul Bottelier en Fred Hoogenboom op, die beiden de maximale twee termijnen van 4 jaar met toewijding de functie van toezichthouder hebben vervuld. Bottelier en Hoogenboom stonden aan de wieg van de fusie van KEGG, Viataal en Sint Marie tot het huidige Koninklijke Kentalis. Met de komst van Anita Wydoodt en Paul Loven, is de gehele Raad van Toezicht vernieuwd na de fusie in 2008. De Raad van Toezicht van Koninklijke Kentalis bestaat verder uit Pieter van Geel, voorzitter, Gerlinde Silvis, Susanne Lohf en Roel Bosker.

Kentalis in het kort
Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren. Onze medewerkers bieden klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie.

bron: Kon. Kentalis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen