Tweede locatie voor groepsbehandeling in Utrecht

20100111111314_logo_KentalisKentalis heeft vanaf maandag 14 januari in Utrecht twee locaties voor naschoolse groepsbehandeling. Een grote vooruitgang voor veel kinderen!

Voorheen gingen alle kinderen naar de groepsbehandeling aan de Vlampijpstraat in Utrecht. Ideaal voor kinderen die op de Auris Bertha Muller School zitten of naar de Auris Taalkring gaan. Het is vlakbij. Maar leerlingen van Het Rotsoord moesten voorheen een half uur reizen na schooltijd, met een busje of de taxi. Ingrid den Braber, unitmanager naschoolse groepsbehandeling regio West: “Dat is voor deze kinderen heel onrustig. Nu kunnen zij lopend gaan: het is gewoon in een andere ruimte op hun eigen school. Ouders zijn blij met deze verandering.”

“Het was een megaklus”, vertelt Ingrid. “Heel veel geregel. We hebben bijvoorbeeld de hele dag na nieuwjaarsdag samen ingepakt. Dankzij de enorme inzet van alle collega’s, ook van het secretariaat, is de klus geklaard.” De ruimte in het Rotsoord is helemaal verbouwd, met een moderne keuken en frisse kleuren. En er zijn veel nieuwe materialen voor de kinderen aangeschaft. “Inmiddels hebben we ook kennis gemaakt met de collega’s van Het Rotsoord. Een groot voordeel is dat we nu heel direct met hen kunnen samenwerken. Je kunt gewoon even bij een collega binnenstappen.”

Voor bijna alle kinderen is er wel iets veranderd. Ze hebben een nieuwe groep, juf of plek. “We hebben alle ouders persoonlijk gesproken, om de aanpassingen zoveel mogelijk in overeenstemming met de wensen van ouders te kunnen realiseren. Het hele team is blij om de groepsbehandeling nu in de nieuwe omgeving vorm te kunnen gaan geven!”

bron: Koninklijke Kentalis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen