Beweging 3.0 verlengt samenwerking met VUmc Amsterdam

Array

ouderen_in_bewegingBetere zorg voor ouderen
Meer kennis krijgen en daarmee de zorg voor ouderen verbeteren, met dit doel werkt Beweging 3.0 samen met VU medisch centrum binnen het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-VUmc). Op woensdag 9 januari werd de samenwerking verlengd voor een nieuwe periode van drie jaar. Naast Beweging 3.0 en VUmc nemen nog 18 instellingen deel aan het UNO-VUmc.

Het netwerk bestaat sinds 2006. Binnen het UNO-VUmc wordt niet alleen onderzoek gedaan. Er wordt ook scholing gegeven om de medewerkers uit het verpleeghuis beter in staat te stellen om resultaten van onderzoek te vinden en te bepalen of ze relevant zijn voor hun werk. Hiernaast zijn er ook projecten waarin resultaten van onderzoek en praktijkervaring worden gecombineerd in zogenaamde “best practices” die direct toepasbaar zijn in de zorg.

Door deelname aan het UNO-VUmc heeft Beweging 3.0 een voortrekkersrol in de regio. De instelling investeert op verschillende manieren in kennisvermeerdering: financieel en ook in tijd, want deelnemen aan onderzoek kost tijd. Hiermee heeft Beweging 3.0 snel toegang tot onderzoeksresultaten en sluiten deze resultaten aan bij vragen die in de instelling leven. Door deze snelle toegang tot nieuwe wetenschappelijke inzichten kan Beweging 3.0 de kwaliteit van de zorg verbeteren.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen