Zorgsaam zet in op opleidingsplaatsen

co assistentAls het aan ziekenhuis ZorgSaam ligt, is de eerste arts-assistent van Zeeland niet de laatste. ZorgSaam wil in de toekomst meer opleidingsplaatsen aanbieden in het ziekenhuis in Terneuzen.

Een arts-assistent is een afgestudeerde basisarts die in het ziekenhuis wordt opgeleid tot specialist. Paul Verhees begon 1 januari aan zijn specialisatie tot oogarts in Terneuzen. Een opleiding tot specialist gebeurt meestal niet in een regionaal ziekenhuis, maar er is een tekort aan stageplaatsen bij de grotere ziekenhuizen.

Toekomst
Het ziekenhuis in Terneuzen bood al langer stageplaatsen aan voor co-assistenten en specialistische verpleegkundigen. Voor ZorgSaam zijn opleidingsplaatsen vooral belangrijk om ook in de toekomst voldoende personeel te hebben. De ervaring leert dat studenten vaak blijven hangen in het ziekenhuis waar ze het praktijk-deel van hun opleiding hebben gevolgd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen