‘Toparts’ Urologie werkt bij Rijnstate

Array

‘Toparts’ Urologie Carl WIjburg, @roboturoloog, werkt bij Rijnstate
Op 17 januari vond voor de zevende keer de verkiezing tot topartsen van het jaar door het medisch vakblad Mednet plaats. Voor het specialisme Urologie is Carl Wijburg van Rijnstate uitgeroepen tot toparts van 2012.

De Topartsenverkiezing is een intercollegiale verkiezing onder medisch specialisten. Voor deze verkiezing vraagt Mednet aan alle medisch specialisten in Nederland aan welke collega, binnen hun eigen specialisme, zij hun dierbaren zouden toevertrouwen. Rond de 1.450 artsen brachten dit jaar hun stem uit, opnieuw meer dan de voorgaande jaren. Carl Wijburg, uroloog bij Rijnstate, is van alle urologen in Nederland het meest voorgedragen en daardoor uitgeroepen tot Mednet Toparts van 2012.

Rijnstate-urologen Geert Smits (links) en Carl Wijburg met de DaVinci SI robotDoor zijn collega-urologen is Wijburg getypeerd als erg gedreven, een pietje precies, en betrokken en warm richting patiënten. Wijburg wordt ook geroemd om zijn innovatiekracht; hij heeft de robotchirurgie binnen Rijnstate geïntroduceerd en zoekt steeds nieuwe toepassingen.

Carl Wijburg is met zijn 38 jaar de jongste Toparts in de geschiedenis van de Topartsenverkiezing.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Mednet op 17 januari overhandigde Carina Hilders, gynaecoloog en voorzitter van de werkgroep De Medisch Specialist 2015, Carl Wijburg een certificaat. Ook wordt hij genoemd in het Mednet Magazine dat gisteren verscheen.

Over Carl Wijburg
Na zijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht is Carl Wijburg (1974) opgeleid tot uroloog aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Aanvullend is hij opgeleid in robotgeassisteerde chirurgie in het Onze Lieve Vrouwen ziekenhuis te Aalst, Belgie.

Carl Wijburg is sinds 2008 als uroloog werkzaam voor Rijnstate.
Hij is met name werkzaam op het gebied van kankerbehandelingen in de urologie, zoals prostaat- blaas -en nierkanker. Sinds 2010 werkt hij fulltime met de operatierobot DaVinci Si. Daarnaast is coördinator van het robotprogramma in Rijnstate en heeft hij plaats in de European Robotic Urological Society.

Ook gynaecoloog Aad Huisman van Rijnstate genomineerd

Binnen het specialisme Gynaecologie werd ook Aad Huisman, gynaecoloog van Rijnstate, genomineerd in de top 3. Helaas heeft hij de titel Mednet Toparts net niet behaald, hij werd 3e.

Over de Mednet Topartsenverkiezing

Voor de verkiezing vraagt Mednet aan alle medisch specialisten om binnen hun specialisme de beste generalist aan te wijzen onder het motto: aan welke arts vertrouwt u uw dierbaren toe? Per officieel erkend specialisme wordt een kiesdrempel vastgesteld. Als deze kiesdrempel wordt gehaald (dus als er voldoende artsen binnen dat specialisme een collega hebben voorgedragen), wordt er een top-3 vastgesteld. In totaal zijn er 36 Mednet Topartsen gekozen in de 12 specialismen die de kiesdrempel hebben gehaald. Daarvan zijn er 10 vrouw.

De volledige uitslag van de verkiezingen is gepubliceerd op www.mednet.nl en in Mednet Magazine.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen