Bijna de helft van de vrouwen sport niet

Array

Nederlandse vrouw wil zich fitter voelen
Bijna tweederde van de Nederlandse vrouwen wil zich in 2013 graag fitter en gezonder voelen. De top 3 voornemens zijn afvallen, vaker tijd vrijmaken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Bijna de helft van de vrouwen sport niet of nauwelijks. Onder meer een te druk leven met huishoudelijke verplichtingen en de hoge kosten voor de sportschool staan het sporten in de weg. De vrouw wenst met weinig moeite en geld, zo fit mogelijk voor de dag te komen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Etos onder 800 vrouwen.

De Nederlandse vrouw sport vier uur per week in gedachten
74 procent van de Nederlandse vrouwen zou graag meer dan één uur per week willen sporten. Eénderde geeft aan hier zelfs meer dan vier uur per week aan te willen besteden. Redenen waarom vrouwen de sportschool te weinig opzoeken zijn: omdat ze geen zin hebben (20%), omdat ze een sport beoefenen te duur vinden (19%), omdat ze te druk zijn met sociale bezigheden (vrienden en familie) en omdat zij te druk zijn met huishoudelijke taken (16%). De helft van de vrouwen geeft aan wel te wíllen bewegen, maar hiervoor liever niet naar de sportschool te gaan.

Huishouden slokt veel tijd op
Vooral een druk leven met huishoudelijke verplichtingen slokt de tijd van vrouwen op. Gemiddeld zijn vrouwen meer dan 12 uur per week bezig met huishoudelijke taken. Zo besteden vrouwen bijvoorbeeld bijna 3,5 uur per week aan koken, 2 uur aan schoonmaken en 1,5 aan de was. Om in alle drukte toch lekker in hun vel te zitten, geven vrouwen extra aandacht aan: een goede balans tussen werk en privé (30%), inname van extra vitamines (28%), gaan ze regelmatig naar de kapper (26%) en verwennen ze zichzelf regelmatig met lekkere verzorgingsproducten (20%).

Wintermaanden nodigen vrouwen niet uit tot sport
De wintermaanden zijn voor vrouwen niet de maanden waarin zij het lekkerst in hun vel zitten. Februari (0,1%) en november (0,0%) zijn het minst populair. Maar weinig vrouwen zijn zich ervan bewust dat je door slim te zijn en creatief te denken ook weer fit kunt worden. Etos speelt in op de wens van vrouwen om op een slimme manier fit te worden door de vrouw van handige tips te voorzien.
Dit is een origineel bericht van Etos
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen