Reanimatieles in het voortgezet onderwijs

Array

hartstilstandVan 22 t/m 26 januari 2013 staat de Hartstichting op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2013. Docenten, cooerdinatoren en managers uit het voortgezet onderwijs kunnen een reanimatiedemonstratie bijwonen, zelf oefenen met een reanimatiepop en zich laten informeren over de mogelijkheden van reanimatieonderwijs op hun school.

De Hartstichting strijdt voor meer overleving bij hartstilstand. Van de 300 (!) Nederlanders die per week een hartstilstand krijgen, overleeft slechts 15%. Dit percentage kan groeien als meer omstanders kunnen reanimeren.
Samen met scholen in het voortgezet onderwijs wil de Hartstichting zoveel mogelijk jongeren leren reanimeren. Hierdoor kunnen in de toekomst jaarlijks duizend extra levens gered worden.

Lespakket
De Hartstichting wil de komende jaren scholen stimuleren om structureel reanimatielessen aan te bieden. Daarvoor is er een lespakket ontwikkeld met een train-de-trainercursus voor docenten en een lesprogramma voor leerlingen.

Ze leren een hartstilstand herkennen en wat ze moeten doen als elke seconde telt. Na het lesprogramma ontvangen leerlingen een certificaat dat toegang geeft tot opfriscursussen.

Het lespakket is bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar (tweede leerjaar en verder) en sluit goed aan bij verschillende vakken en onderwerpen: biologie, lichamelijke opvoeding, verzorging, maatschappijleer, welzijn, veiligheid, burgerschap.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen